Op donderdag 27 april 2023 kleurt Rotterdam oranje met een vleugje groen-wit-groen. Een extra bijzondere Koningsdag Rotterdam , omdat we ook 10 jaar Koningschap vieren. Op deze dag wordt de verjaardag van koning Willem-Alexander gevierd, en Rotterdam doet dat op grootse wijze.

In de ochtend begint de dag met een feestelijke vrijmarkt in het Centrum, de Binnenrotte en het Afrikaanderplein, waar iedereen zijn of haar spullen kan verkopen. Kinderen verkopen hier vaak hun speelgoed en andere spulletjes, terwijl volwassenen hun zolder of schuur opruimen en hun tweedehands spullen te koop aanbieden. Het is een gezellige sfeer waarbij mensen lekker kunnen struinen langs de kraampjes.

In de middag barst het feest los met verschillende activiteiten door de hele stad. Er zijn tal van podia waarop lokale artiesten optreden, er is een kermis waarop jong en oud zich kunnen vermaken, en er zijn diverse sportieve en creatieve activiteiten te doen. Ook worden er op verschillende plekken in de stad hapjes en drankjes verkocht, zoals typisch Nederlandse lekkernijen als stroopwafels en bitterballen.

Een van de hoogtepunten van de dag is de Koningsparade, een kleurrijke optocht van muzikanten, dansers en andere feestvierders die door de straten van Rotterdam trekt. De optocht eindigt uiteindelijk op de Coolsingel, waar de koning wordt toegezongen en er een groot feest wordt gevierd met duizenden mensen.

Koningsdag Rotterdam de feesten

Ook ‘s avonds gaat het feest nog door, met verschillende feesten en activiteiten in de hele stad. Het is een dag vol plezier en vermaak voor jong en oud, waarbij iedereen samenkomt om de verjaardag van de koning te vieren. Rotterdam kleurt oranje en is helemaal in feeststemming op Koningsdag!/

FAQ

Wat kan je doen op Koningsdag in Rotterdam?

Rotterdam Koningsdag

Koningskermis Rotterdam 2023. Gezellige familiekermis voor jong en oud.
Kingsland Festival 2023 Rotterdam. …
Containerbar Noord Koningsdag. …
Koningsdag Nieuwe Binnenweg. …
Koningsdag op het Stadhuisplein. …
Koningsdag vier je op Zuid. …
Kralingse Bos Festival.

Waar is de markt In Rotterdam op Koningsdag ?

In het Centrum, de Binnenrotte en het Afrikaanderplein

Waar zijn de feesten in Rotterdam op Koningsdag ?

Koningsdag Rotterdam

Boatchella – Rotterdam Kingsday
Boot, Leuvehoofd 5, Rotterdam   
Leuvehoofd 5
Koningsdag Bij ‘t Fust!
Stadhuisplein 21
Kingsday x Totaal Oranje
Café de Beurs   
Kruiskade 55
Royal Republic ( Kingsday 2023 – Better Together)
Garden of BIRD
   
Raampoortstraat 24/26/28
Kingsday @ hotelnewyork
Hotel New York   
Koninginnenhoofd 1
Het Kroonjuweel 2023
Keilestraat
Rotterdam NL

Pagina bekijken